Vandaag stond de uitwedstrijd op het programma tegen de nummer 11 van de ranglijst FIOS 1 uit Achthuizen. Dit is de eerste wedstrijd onder interim Walter de Jonge en Kees Verwest, waarvan de eerste afwezig was in verband met familieomstandigheden. We konden met een vrij ruime selectie afrijzen naar Goerree-Overflakkee. Echter was het nog lang afwachten of de uiteindelijke aanvoerder Remco fit genoeg zou zijn. Natuurlijk missen we al geruime tijd onze vaste aanvoerder Rick en ook onze man op het middenveld Camiel.

IMG 20230408 WA0015

WIK had gelijk het betere van het spel en dit resulteerde tot een grote kans voor Colin, echter werd de bal gekeerd door Jermo v/d Zandt. Jermo heeft ook nog een kort verleden bij WIK. In de gehele eerste helft had WIK het betere van het spel en aan het eind resulteerde dit ook in de 1-0. Een prachtig uitgevoerde aanval werd goed afgemaakt door Nick den Boer.

In de 2de helft hadden we een zelfde wedstrijdbeeld. Als FIOS op de helft van WIK kwam dan werd dit snel onschadelijk gemaakt door de verdediging of onze keeper Lorenzo. WIK verzuimde om uit te lopen door kansen van Frank en kopballen van Colin en Jeroen. Er leek geen vuiltje aan de lucht. FIOS had halverwege net 3 x gewisseld, waarna WIK slordig was en Nick een overtreding moest maken.

De hieruit volgende vrije trap kwam tot bij Lorenzo wie de bal niet kon pakken. Na wat gekluts werd de bal uiteindelijk wat gelukkig binnen gewerkt. Dit was zeer verrassend, maar bracht WIK een beetje in verwarring. Nick den Boer was even later dichtbij zijn 2de van de middag, maar de bal werd goed gekeerd door de keeper van FIOS. Met nog 5 minuten te spelen werd de situatie voor WIK nog slechte toen FIOS op voorsprong kwam. WIK stond niet goed georganiseerd bij een ingooi, waarna de spits kon wegdraaien en binnen schieten.

WIK koos hierna vol voor de aanval. De ingevallen Jochem den Hartog was nog heel dichtbij met een afstandsschot die via de onderkant van de lat terug in het veld kwam. Echter werd er al snel afgefloten en eindigde de wedstrijd dus voor WIK in mineur. Op zich was het spel redelijk vandaag, maar het zat niet mee en we hebben te weinig gekregen. Hopelijk volgende week beter in een thuiswedstrijd tegen de nummer 13 Colijnsplaatse Boys.