Vanmiddag stond de wedstrijd tegen Duiveland 1 op het programma. Een moeilijke uitwedstrijd na de onnodig verloren thuiswedstrijd tegen Smerdiek 1. We konden beschikken over een vrijwel fitte selectie. Helaas ontbraken achterhoede spelers Harmen v/d Bok door een blessure en Nick den Boer door vakantie.

Op een zeer hobbelig veld werd de wedstrijd om 14:30 uur afgetrapt op het Oostersportpark te Oosterland. De thuisploeg begon zeer fel aan de wedstrijd en had in het begin van de wedstrijd zeker de overhand. Halverwege de eerste helft kwam Colin van Wanrooij door op de rechterkant van het veld. Hij werd neergehaald, echter werd er niet gefloten. Hierna probeerde Colin de bal terug te veroveren, hierbij maakte hij een overtreding. De scheidsrechter besloot Colin hiervoor rood te geven. Niet veel later kwam de 1-0 op het bord. Een vrije trap werd opzij gelegd en daarna nauwkeuring laag in de verre hoek geschoten. Met 10 man kwam WIK wel beter in de wedstrijd moet er gezegd worden.

In de 2de helft waren er wat tactische omzettingen en kwam Ian in de ploeg voor Dennis. Al vrij snel kwam WIK op gelijke hoogte door een vrije trap van Remco die van de zijkant door een verdediger van Duiveland achter z’n eigen keeper werd verwerkt. Halverwege de 2de helft viel helaas de voorsprong voor Duiveland na een lange bal naar voren die niet goed werd verwerkt.

In het slot van de wedstrijd moest WIK alles of niets spelen. In een uitval maakte Duiveland 3-1 na vermeend buitenspel, achter en hands, maar alles mocht door en zo stond er 3-1 op het bord. Op het allerlaatst kwam de eindstand op het bord 4-1 nadat een speler van Duiveland vrij mocht inschieten nadat er niet werd gefloten voor een overtreding op Remco.

Al met al een geflatteerde nederlaag. Het was duidelijk niet goed genoeg, maar dit had niet nodig geweest. De scheidsrecht had duidelijk deze wedstrijd geen zin om WIK te helpen, maar dit mag geen excuus zijn. Door de nederlaag van deze week is WIK 1 flink wat plekken gezakt. Volgende week staat er een lastige thuiswedstrijd op het programma tegen NOAD’67 1.