• SKNWK 1 - WIK 1
  • Bru 4 - WIK 3
  • Kantine
  • WIK JO7

Vandaag stond de uitwedstrijd tegen ASV Brouwershaven 2 op het programma. Dit is toch voor velen altijd een speciale wedstrijd, de clash tussen Kerkwerve aan de ene kant en Brouwershaven aan de andere kant. De thuiswedstrijd was eigenlijk de enige ruime overwinning van dit seizoen tot nu toe voor ons 3de. Deze wedstrijd eindigde in een 5-1 overwinning. De laatste weken is het eigenlijk louter kleine nederlagen dus een overwinning nu zou goed voor het vertrouwen zijn.

Brouw 2 WIK 3 Klein

We begonnen tegen de wind en wind is iets dat op Sportpark Onder de Molen altijd parten speelt en zeker op zo’n winderige dag als vandaag. WIK had hier duidelijk moeite mee en kreeg de bal lastig naar voren. Wel was Leroy Vis dichtbij de openingstreffer, maar hij kwam net te kort om te scoren. Al snel leek de thuisploeg op voorsprong te komen nadat Niels een bal slecht verwerkte. Echter werd de goal gelukkig voor WIK afgekeurd. Halverwege de eerste helft was het toch Brouw die op 1-0 voorsprong kwam na een goede rush en dito afmaken van de rechterspits. Net voor rust kon Arjen Berrevoets de 1-1 maken van elfmeter, maar zijn inzet werd goed gekeerd door de keeper.

In de 2de helft zagen we een andere wedstrijd. Door de wind mee kwam WIK veel beter in het spel voor. Na een prima rush langs de linkerkant en een schitterende voorzet van Rick Scheele kon Arne Schults goed overdwars in koppen. Hierna ging het spel over en weer. Met nog 15 minuten te spelen was het weer Brouw die op voorsprong kwamen. Ze mochten aanleggen voor een vrije trap van rand 16 meter. De vrije trap werd geraakt door de muur en zo kon Niels helaas de bal niet tegenhouden.

Hierna leek Brouwershaven op weg naar de overwinning, tot laatste man Patrick de Broekert ging schieten van 40 meter. Gedragen door de wind vloog de bal over de keeper en werd het een wonderschoon doelpunt. Het werd echt nog mooier voor WIK. Het begon bij een vrije trap van Brouwershaven, waarbij ze net niet tot een kans konden komen en Niels de bal kon onderscheppen. Deze kon de bal naar voren schieten tot Arne Schults, deze stond in de hoek van het veld. Naar eigen zeggen wilde hij de bal voorgeven, maar de bal belandde wederom gedragen door de wind in de verre hoek van de goal. Direct na de aftrap werd er afgefloten. Een knappe prestatie en fijn voor de spirit. Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen WHS 4 op het programma.