De eerste bal heeft weer gerold in wedstrijdverband gisteren op het hoofdveld van de Vospit. WIK 1 ontving in een oefenwedstrijd de oude club van trainer Wouter Zwackhalen OFB 1. Voor Wouter was het er natuurlijk alles aan gelegen om deze wedstrijd te winnen. Eerder dit jaar eindigde een oefenwedstrijd in Ooltgensplaat in een overwinning voor WIK.

WIK speelde zonder de van OFB overgekomen Luc Gebuijs, maar met nieuwkomers Jeroen de Ruijter, Dennis Dekker en Tim van Beveren. WIK kwam niet best uit de startblokken en kon met een 4-3-3 formatie slecht tegenstand bieden aan de 4-4-2 van OFB. OFB kreeg in het begin 2 grote kansen op de openingstreffer, maar Lorenzo redde goed. Naarmate de wedstrijd vorderde ging het gelijk op en kreeg Tim van Beveren 2 grote kansen voor WIK. Camiel Kleppe was het die de voorsprong op het bord zette, nadat hij goed was weggestuurd door Rick Bevelander en knap afrondde. Net voor rust kwam OFB echter wel op gelijke hoogte.

In de 2de helft was het team van WIK omgezet en waren we de betere ploeg. Terecht kwamen we op 2-1, maar OFB kwam door goed schot op 2-2 een kwartier voor tijd. Nick den Boer maakte terecht voor WIK op schitterende wijze met een schot de 3-2. Net voor tijd had hij ook de 4-2 uit een vrije trap op z'n schoen, maar vanaf 30 meter raakte hij de lat.

Deze week wordt er weer 2x getraind en dan staat komende zaterdag de volgende oefenwedstrijd op het programma tegen DVV'09 2.