• Kantine
  • WIK D1 kampioen
  • WIK 1
  • SKNWK 1 - WIK 1

De thuiswedstrijd tegen Vosmeer 1 begint ruim een half uur later dan gepland. De reden?? Zij waren de tenues maar vergeten !!!. Uiteindelijk wordt er toch gestart o.l.v. Scheids Ron van Kan. Zoals verwacht zet Vosmeer Wik gelijk onder druk maar… Wik kan er regelmatig toch goed uitkomen echter de schoten van Arne Ganzeman en Bjorn Pinto gaan naast. Dan na ongeveer een kwartier te hebben gespeeld het eerste doelpunt voor Vosmeer, maar ze hebben pech, Wik vlagger Frits Eekman heeft al voor buitenspel gevlagd dus dit doelpunt wordt afgekeurd. Dan weer verder met kansen voor beide teams wat uiteindelijk resulteert in de 0-1 voor de tegenstander. De twee mooiste kansen voor Wik gaan jammer genoeg niet in het net, Dickenson Eekman komt voor een leeg doel maar krijgt de bal niet snel genoeg van zijn voet af zodat het schot via een ingelopen Vosmeer verdediger naast gaat, en als Wik een vrije trap krijgt kan de Vosmeer keeper maar net voorkomen dat hijzelf de bal in eigen doel laat verdwijnen.

Er staat een straffe koude wind schuin over het veld op het oostersportpark in Oosterland. Wik’57 2 voetbalt vanmiddag tegen het derde van SV Duiveland. Zij staan op doelsaldo één plaatsje in de poule boven de mannen uit Kerkwerve. De wedstrijd start mooi op tijd o.l.v. scheidsrechter Martin Capelle. Duiveland toont zich in de eerste helft van de wedstrijd de bovenliggende partij, en dit resulteert binnen de drie minuten in de 1-0. Na de aftrap zijn ze snel weer bij het Wik doel maar nu kan keeper Joel Bottemanne het schot stoppen. Wat later krijgt Wik een vrije trap maar deze wordt door Duiveland keeper Jordy de Jonge gestopt.

Na het gelijkspel vorige week tegen Noad’67 vandaag voetballen op de Vospit in Kekwerve tegen de Tholense Boys 4. Weer een snelle voorsprong voor Wik als er door een doelpunt van Tim v Beveren binnen zeven minuten de 1-0 op het bord staat. Maar niet veel later wordt er door de Tholense Boys het eerste tegendoelpunt vanuit een hoekschop erin gefrommeld. Dickenson Eekman komt alleen voor de keeper maar zijn schot is te zacht. Enkele vrije trappen brengen ook geen doelpunten voor de thuisclub. Hierna worden ze wel uitgespeeld en wordt de 1-2 gescoord. En dan laat Wik het zitten diverse keren kan de tegenstander doorkomen en zelfs twee keer scoren zo wordt het rust.

Op deze winderige zaterdagmiddag vol goede moed met veertien spelers op weg naar St Annaland. Voetballen tegen het derde van WHS. Ruim op tijd aanwezig en beginnen met de warming up.
Even voor half 3 wordt er afgetrapt en al snel staat Wik op een 0-1 voorsprong als de WHS keeper een schot van Dickenson Eekman uit zijn handen en in de goal ziet verdwijnen, een mooi eigen doelpunt. Maar niet veel later kan WHS eigenlijk te gemakkelijk de gelijkmaker in het net leggen.

Webdesign Tonny