Op zaterdag 28 november 2015 speelde WIK 1 in Bergen op Zoom de uitwedstrijd tegen DOSKO. Een wedstrijd die gezien de stand op de ranglijst van beide teams gewonnen moest worden. Ondanks het feit dat er op kunstgras gespeeld zou worden had WIK had daar ook alle vertrouwen in. De thuiswedstrijd werd immers redelijk eenvoudig gewonnen en we hebben ook voldoende balvaardige spelers die ook op deze onbekende ondergrond goed uit de voeten zouden moeten kunnen.
Misschien dat deze wedstrijd daarom toch iets te lichtzinnig werd opgevat want het eerste kwartier gaf WIK niet thuis. DOSKO bleek over een betere ploeg te beschikken dan enkele weken geleden en voetbalde een stuk makkelijker dan WIK. Dit resulteerde dan ook al snel in 0-1 achterstand. De sterke spits van DOSKO ging goed door op een diepe bal, zette zijn directe tegenstander aan de kant en liet Robin vervolgens kansloos. WIK werd eindelijk wakker en er werd gelijk ook wat beter gevoetbald zonder dat er echt grote kansen werden gecreëerd (alleen wat kleine mogelijkheden voor Wilmar en Camiel), maar DOSKO wist ook niet meer gevaarlijk te worden.

In de rust voerde trainer Jos Westdorp wat tactische omzettingen door en dat bleek goed uit te pakken. Vanaf het begin van de tweede helft was WIK de bovenliggende partij en werd er bij vlagen heel goed gevoetbald. Ook kwamen er wat kansen waar vooral Wilmar meer uit had kunnen halen. De verdiende gelijkmaker kwam op naam van Elmar, die werd aangespeeld door Remon en vanaf randje zestien de bal onhoudbaar via de binnenkant paal binnenknalde. Daarna raakte het spelbeeld weer iets meer in evenwicht maar het was WIK dat zo’n vijf minuten voor tijd op voorsprong kwam. Een goede voorzet van Mark vanaf rechts werd door de ingevallen Jack via de onderkant van de lat binnengekopt. Ondanks protesten van DOSKO dat de bal de doellijn niet geheel gepasseerd zou zijn, wees de goed leidende scheidsrechter resoluut naar de middenstip. 2-1 voor WIK met nog een paar minuten op de klok. Drie punten in de knip zou je denken. Toch ging het nog mis. Bij een van de laatste aanvallen van DOSKO werd de bal door WIK niet goed weggewerkt waardoor deze meteen weer bij de tweede paal werd ingebracht. Hier stond de laatste man van DOSKO die ongehinderd het hele veld was overgestoken en de bal eenvoudig kon binnentikken. Vrijwel gelijk na deze goal floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd en verliet WIK met een flinke kater het veld.
Volgende week FC Bergen thuis, dan gaan we het gewoon opnieuw proberen.

Opstelling WIK: Robin Dekker, Mark van Langeraad, Pim Boot, Elmar Verhage, Harmen van der Bok, Oscar Meijer, Remon den Boer, Remco Theunisse (Jack van de Velde), Arjen Berrevoets, Camiel Kleppe, Wilmar Berrevoets (Jeffrey Herfst)