Gisteren stond voor WIK 1 de wedstrijd op het programma tegen het als laatst genoteerde FIOS 1 uit Achthuizen. In de uitwedstrijd eerder dit seizoen won WIK ter nauwer noot met 4-5. Vandaag kon WIK uit een selectie beschikken waar de opmerkelijkste afwezigen Koen, Remco en Harmen waren wegens vakantie. Hiervoor schoven Lennard en Dylan door van het 2de en Jochem mocht deze week z’n minuten maken in het 2de.

20240302 161410

FIOS begon goed en WIK was gelijk onder de indruk echter nadat ze uitgeraasd waren kon WIK proberen te voetballen. Na 10 minuten tijd was het Remon die de score kon openen, nadat Ian goed druk zette op de keeper en hierbij de bal veroverde. Net na 3 uur was het Arend v/d Spek die goed vrij gespeeld werd door Nick en hij verschalkte de keeper in een 1 op 1. WIK kreeg nog wel een aantal kansen in de eerste helft, met name Frank was dichtbij met een schot op de paal.

Na de rust was het diezelfde Nick die mocht opstomen en vrij mocht inschieten 3-0. Hierna leek de wedstrijd gespeeld, maar helaas 5 minuten later scoorde Derk in z’n eigen doel. Ook de 3de den Boer, Frank zette z’n naam op de doelpuntenmakers lijst. Hierna kwamen de wissels in het veld en hier gingen we zeker niet slechter door voetballen. Echter scoorde FIOS nog wel de 4-2 door een slordigheid aan onze zijde. WIK werd door de 4-2 wel wat onrustig en rommelig, echter kregen we nog een uitbraak in de laatste minuut. Hier volgde een penalty uit welke werd verzilverd door Colin. Zo pakte onze topscorer vandaag weer z’n goaltje mee, ondanks dat hij een linie naar achteren stond.

Kees Verwest pakte hiermee in z’n 3de wedstrijd als vervanger voor de zieke Steven Seedo weer de volle mep. Vandaag werd hij bijgestaan door John Bonte, welke op zijn beurt de met vakantie zijnde Walter verving. Beiden weer bedankt, hopelijk voor Steven is hij volgende week herstelt zodat hij zelf weer op het veld kan staan. Volgende week staat de derby uit bij SKNWK 1 op het programma. Door de nederlaag van deze ploeg gisteren tegen Duiveland zou WIK theoretisch de 2de plaats kunnen overnamen bij winst. Echter dateert de laatste overwinning van ons bij de Gruttenprikkers van het seizoen 1999/2000. De jongens weten dus wat ze te doen staat, hard trainen van de week en volle bak er tegenaan!