Na de belangrijke overwinning van afgelopen week tegen Herkingen stond gisteren tegen Colijnsplaatse Boys 1 een tegenstander op het programma waar van gewonnen moest worden. In de thuiswedstrijd bleef het voor de mannen van Steven Seedo helaas bij een gelijkspel en dat zouden wel eens dure punten kunnen zijn. In tegenstelling tot vorige week was de selectie deze week ruim, met name door de van vakantie teruggekeerde Jeroen, Dennis en Derk. Dit normale basis drietal begon de wedstrijd wel op de bank.

Grote afwezige was Steven Seedo zelf, welke voor de 2de week oprij verstek moest laten gaan door ziekte. Hij werd waargenomen door Kees Verwest met assistentie van Walter de Jonge. Het veld op Colijnsplaat was erg hobbelig door het groeiende gras en WIK had daar in het begin van de wedstrijd zichtbaar moeite mee. Het was dan ook een rommelige wedstrijd met veel strijd, maar weinig goed voetbal. In de 23ste minuut was het Nick den Boer die de keeper van Colijn voor het eerst op de proef stelde. De keeper kon met een goede redding de bal tot corner promoveren. Deze corner werd door Remco goed voorgegeven en Harmen toornde boven iedereen uit en kom gemakkelijk met het hoofd voor de openingstreffer aantekenen. Net voor rust was het Nick die zelf voor de 0-2 aantekende.

In het begin van de 2de helft begon ons eerste goed en volgden er meer kansen. Het was dan ook terecht dat Nick de 0-3 kon maken in de 60ste minuut. Echter de vreugde aan WIK zijde was snel voorbij, want een minuut later werd het 1-3, nadat een aanvaller van Colijn van rechts een voorzet kon geven op z’n collega bij de 2de paal. Weer 2 minuten later maakte Colijn de aansluitingstreffer, nadat er een strafschop werd gegeven door een licht vergrijp van Remon. Hierna pakte WIK het gelukkig weer goed op en werd het binnen 5 minuten al weer 2-4, nadat Colin een 1 op 1 goed afmaakte. Hierna leek de wedstrijd op het slot. 5 minuten voor tijd was er nog 1 wapenfeit. Colin haalde van een meter of 25 meter uit, maar de harde bal werd goed gestopt door de keeper. Echter kwam Frank aangesneld voor de rebound. Hij was niet zelfzuchtig en schonk het doelpunt aan Colin welke vanaf de 5 meterlijn de bal binnen kon pegelen. Hiermee stond de eindstand van 2-5 op het bord.

Dit was een noodzakelijke overwinning om in het linker rijtje te blijven. Het was vandaag niet super, maar iedereen was dik voldoende en er is verder niks op aan te merken. Volgende week wordt er thuis gespeeld tegen de nummer laatst FIOS 1, ook dan moet er natuurlijk gewonnen worden.