• WIK JO7
  • Bru 4 - WIK 3
  • Kantine
  • SKNWK 1 - WIK 1

Vandaag stond een zeer belangrijke wedstrijd op het programma voor ons eerste elftal. Een moeilijke uitwedstrijd bij het Herkingen 1 van oud-WIK trainer Wouter Zwakhalen. In voorgaande wedstrijden is Herkingen altijd een zware tegenstander gebleken. Vandaag leek het op papier sowieso lastig te worden aangezien een groot aantal afwezigen. Onze topscorer Colin en ook Bart zijn een weekend weg. Derk, Dennis en Jeroen zijn op een langere vakantie en binnen de overgebleven spelers waren er ook de nodige pijntjes. Hierdoor hadden we een debutant aan de kant van WIK met Dylan Kooman, welke ook gelijk in de basis mocht beginnen.

In het begin van de wedstrijd werd het gelijk duidelijk dat het een harde wedstrijd werd met veel strijd en inzet. De wedstrijd ging op een neer en was zeker amusant te zien. Wat wel opviel was het warrige fluiten van scheidsrechter Struik, welke gisteren ter vervanging was opgeroepen voor deze wedstijd. Lorenzo hield ons na 20 minuten goed op de been na een harde poeier van Herkingen. Verder waren er niet veel wapenfeiten, maar het beste werd tot het laatst bewaard. Na 40 minuten werd Frank goed vrijgespeeld, waarna hij 1 op 1 kwam met de keeper. Echter werd hij neer geschopt dus een terechte penalty, maar een kaart bleef uit. Deze werd verzuiverd door aanvoerder Koen v/d Berge op een overtuigende manier. Opvallend was dat Nick na de goal een schop na kreeg van de aanvoerder van Herkingen.

In de 2de helft een zelfde spelbeeld, maar WIK vergrootte de voorsprong al snel. Remco mocht in de 50ste minuut aanleggen voor een vrije schop. Deze ging via de muur richting de andere hoek en liet de keeper kansloos. Hierna lag het spel even stil, omdat scheidsrechter Struik hinder onderving van een blessure echter besloot hij gelukkig voor beide ploegen de wedstrijd te hervatten. 10 minuten later was het WIK die het veld even te lang liet, waardoor Herkingen de verdediging kon uitspelen en de aansluitingstreffer kon maken. Hierna volgden er kansen over een weer, maar de keepers bleken sta in de weg. In de 80ste minuut leek WIK de overwinning binnen te hengelen, nadat Remco met een lange bal Frank vrijspeelde, welke z’n tegenstander passeerde en van de rechterkant de bal voorlangs schoot. Hier kwam Ian inglijden en de 1-3 was een feit.

Herkingen ging logischerwijs alles of niets spelen en in de 85ste minuut viel de 2-3. Een bal viel af van een corner en de bal werd laag in de hoek tussen de spelers door ingeschoten. Natuurlijk ging Herkingen op zoek naar de gelijkmaker, maar gelukkig voor WIK viel deze niet. Nadat de blessuretijd erop zat floot scheidsrechter Struik voor de laatste maal deze dag. Het feest aan de WIK zijde was groot en de teleurstelling bij de thuisploeg groot.

Vandaag een mooie en belangrijke overwinning waarmee er aansluiting met de kop en linkerrijtje wordt behouden. Volgende week een uitwedstrijd naar de nummer 11 Colijnsplaatse Boys, maar deze mogen we zeker niet onderschatten na het gelijkspel eerder dit seizoen.