Na de overrompeling van Brouwershaven vorige week stond afgelopen zaterdag de volgende derby op het programma. Deze keer moest er worden afgereisd naar Scharendijke voor de wedstrijd tegen het ZSC’62 1 van ex. WIK trainer Danny Magito. De wedstrijd die bekend staat als de derby van Middenschouwen was vooral voor ZSC’62 een belangrijke. Bij een nederlaag zou de aansluiting met de kop definitief worden verloren, wat toch vervelend is voor een degradant uit de 3de klasse.

IMG 20231111 WA0001

Bij WIK waren er enkele afwezigen te melden. Jochem en Dennis zijn geblesseerd en Jeroen was afwezig vanwege privé omstandigheden. Daardoor moest trainer Steven Seedo de opstelling omgooien. Nadat er afgelopen dinsdag taart werd geserveerd na de training, werd de uitdaging weer gegeven aan de jongens. Met 4 doelpunten verschillen winnen betekent taart op dinsdag.

Onder toeziend oog van een flinke schare publiek kon de wedstrijd om 14:30 starten. Voordat een ieder met z’n ogen geknipperd stond er al 0-1 op het bord. Frank den Boer zette na slap verdedigingswerk z’n naam in de statistieken. Na 11 minuten zag Koen v/d Berge de keeper van ZSC te ver voor z’n goal staan en verraste hem met een bal vanaf de middellijn over hem heen. 2 minuten later strafte Remco een verdedigingsfout. De pijn voor de Scharendijkenaren werd nog heftiger want met 15 minuten te spelen kreeg WIK een penalty na een overtreding op Koen. Colin maakte geen fout van 11 meter en 0-4 na 15 minuten was een feit. Hierdoor kwam de taart weer duidelijk in beeld.

IMG 20231111 WA0005

De laatkomers op het sportpark wisten niet wat ze zagen 0-4 na 15 minuten. Deze personen werden allerminst verwend, want het restant van de wedstrijd was van beide kanten erg slordig. WIK moest de zeilen bij zetten om de nul binnen te houden. Er werd van beide kanten nog flink gestreden maar noemenswaardige zaken gebeurden er niet meer.

Na afloop was iedereen erg trots op deze mooie overwinning en werd er een goed feestje gevierd. Eerst in de kantine van ZSC en daarna op de Vospit met de Chinese avond. Komende zaterdag de lijn doorzetten in de thuiswedstrijd tegen Bevelanders 1.