Na enkele weken niet gespeeld te hebben ging de wedstrijd voor WIK 3 afgelopen zaterdag wel door. Althans daar leek het op, maar voor de wedstrijd waren er nog wel wat twijfels. Door de vele regen het uur voorafgaand aan de wedstrijd was de staat van het veld flink afgenomen. Echter konden we de mannen van Wolphaartsdijk 3 toch niet terug sturen over de Zeelandbrug.

Er werd toch besloten te gaan spelen en deze columnist mocht voor het eerst sinds September weer z’n opwachting maken in ons 3de elftal. Dit nadat ik wekenlang allerlei redenen heb kunnen verzinnen om het meespelen te voorkomen. Ik had mezelf verwend door voorafgaand van de wedstrijd de wedstrijd van WIK 2 te mogen fluiten in de zeikende regen.

De wedstrijd startte slecht voor WIK, wat de tegenstander kwam snel op voorsprong, nadat er vrij gemakkelijk kon worden gescoord na een glijpartij van Theo. Glijpartijen kwamen zeker meer voor en de bal wilde op plekken slecht rollen. Echter kwam WIK wel beter in het spel en kon het 2x scoren via Erik en Arjen en zo een voorsprong pakken. Er waren zeker nog meerdere mogelijkheden om de voorsprong uit te breiden. Echter de tegenstander kreeg ook kansen en verzilverde er nog 1 voor rust. Via een laag hard schot werd er voor de 2-2 ruststand aangetekend.

In de 2de helft was het gestopt met regenen en dat leek Wolphaartsdijk goed te doen, want zij overrompelden WIK geheel. Misschien niet geheel on toevallig was wel Eelco Boot in de rust het veld verlaten, maar dat is enkel gissen. Al snel kwam Wolphaartsdijk op voorsprong, nadat ik in eerste instantie een schot kon keren, maar bij het oppakken van de bal in de slik de bal knullig uit m’n handen in de goal belandde. Kansen en goals volgden zich helaas hierna snel op en zo ontstond er een voorsprong van 2-6 voor de gasten. WIK was dan ook opgelucht toen de goed leidende Marcel Passenier voor de laatste keer vandaag op z’n fluit blies.

Al met al een teleurstellend resultaat, maar ondanks alles een gezellige middag. Volgende week de laatste wedstrijd voor de winterstop, een inhaalwedstrijd thuis tegen SVOD'22 4.