Site 6

Op verzoek van SV Duiveland, vandaag voetballen i.p.v. 16 maart. En het is weer eens schrapen wat betreffende de spelers!! Maar uiteindelijk toch met 13 spelers aangekomen op het Oostersportpark in Oosterland. Wie daar ook was.. Frans van Pagee (de razende reporter) die na een berichtje op facebook dat er geen voetbal was, door begeleider Jan Vis van Wik’57 2 uitgenodigd was om hier in Oosterland te komen kijken en dat ook prompt deed.

Site 2

Er wordt o.l.v. de 19 jarige Tristan Korpershoek uit Sirjansland aan de wedstrijd begonnen. Het spel wordt eerst rond het middenveld gespeeld, maar dan vanuit een inworp een kans voor Wik, Theo Wittenberg aarzelt niet en schiet de bal in de touwen. 0-1 voor wik!! Duiveland meld zich hierna echter diverse malen in de zestien bij Wik, de schoten gaan in eerste instantie twee keer over. Maar dan kan hun spits “Dies” Voorbeitel wel scoren en maakt de stand gelijk. Hierna weer veel gevechten op het middenveld, Bart Boot probeert een schot van afstand wat naast gaat en Colin van Wanrooij krijgt ook twee kansen. De eerste gaat naast en de tweede wordt door Duiveland keeper Leander Kik weggewerkt. Dan komt Duiveland weer door maar scoren niet. De volgende kans voor Colin gaat naast. Een ingooi voor Duiveland, Voorbeitel legt de bal bij Jordy de Jonge die hem onhoudbaar voor Wik keeper Niels Hendrikes in het doel schiet. Wik reageert snel en niet veel later kan Colin op aangeven van Nick de Boer ook een gelijkmaker op zijn naam schrijven. De rest van deze helft wordt er verbeten gevoetbald maar er vallen geen doelpunten meer.

Site 3
De tweede helft, Duiveland probeert als eerste te scoren, dit lukt niet maar aan hun kant gaat de bal er voor Wik wel in, Nick de Boer schiet de bal naar Stefan Heeg en deze maakt voor het tweede zijn eerste doelpunt. Hierna weer en hele poos kansen voor beide teams maar mede door goed keepwerk van de Duivelandse keeper vallen er nog geen doelpunten. Opeens een overtreding in de zestien van Wik, de scheids wijst naar de stip, van kwaadheid schopt Bart de bal buiten de lijnen, dit levert hem wel een gele kaart op maar….. de 10 minuten bezinning op de bank die daar eigenlijk bij horen is de scheid waarschijnlijk vergeten want de penalty wordt al door Dingeman Voorbeitel genomen en hij maakt de stand hiermee weer gelijk namelijk 3-3. Bart Boot krijgt een scoringskans ware het niet dat weer die keeper in de weg staat en… er is gevlagd voor buitenspel. Colin probeert het ook weer maar de keeper laat zich in eerste instantie nog niet verschalken. Toch moet hij even later zijn hoofd buigen als Theo op een voorzet van Remon de Boer de bal via de schouder van de keeper het doel in werkt, Wik staat weer op voorsprong 3-4. Wat later gerommel voor het Duivelandse doel, Remon schiet de bal uiteindelijk over.

Site 4
Maar niet veel later krijgt hij een voorzet van zijn jongere broer Nick en dan schiet hij de bal wel in het doel en laat zo Wik uitlopen. Duiveland blijft echter gevaarlijk doorkomen en het zijn o.a. Leroy Vis, Leendert de Jonge, Davey Kooman en Nick Dicou die gelukkig diverse keren de ballen weg kunnen werken waarbij de laatste echt alles op alles moet zetten om zijn directe tegenstander Voorbeitel bij het doel weg te houden. Bijna op het laatst Colin Legt de bal voor de voeten van Stefan en deze maakt zowaar zijn tweede vandaag en zet de eindstand op 3-6. De goed leidende scheidsrechter Tristan fluit af en de drie punten gaan mee naar Kerkwerve. Voor de stand maakt de overwinning geen verschil, Duiveland 3 staat nog steeds nummer één en Wik’57 2 op nummer zes. Maar wie wil er in deze poule kampioen worden???

Site 5

De tijd zal het leren. Na een gezellige derde helft gaat iedereen weer huiswaarts, Wik voetbalt volgend weekend thuis om half 3 tegen FC de Westhoek 3.