Vandaag stond er wederom een Schouwen-Duivelandse derby op het programma voor de mannen van Steven Seedo. Na 2 flink gewonnen wedstijden tegen Brouwershaven 1 en ZSC’62 1, moest de ploeg uit Oosterland het volgende slachtoffer worden. Helaas voor WIK waren de laatste wedstrijden afgelast en lukte het ook de afgelopen weken een aantal keren niet om te trainen door de slechte velden.

Nadat er een minuut stilte ter nagedachtenis was gehouden van de vannacht overleden ex. WIK 1 speler en consul Kees den Boer, naast familielid van meerdere WIK 1 spelers kon de wedstrijd aanvangen.

De wedstrijd kwam gelijk goed uit de startblokken. Onze keeper Lorenzo Wijers moest gelijk in actie komen nadat Jeroen de Ruijter de bal had verspeeld. In de counter kwam er gelijk een kans voor Nick den Boer, maar deze werd gekeerd door de keeper. Niet veel later vond Nick weer tot 2x toe de keeper op z’n weg naar de goal. Zo kon het publiek genieten van een aangename wedstrijd in koude omstandigheden. Halverwege de eerste helft kwam WIK goed weg toen een hard schot van de rechtsbuiten erg goed werd gepakt door Lorenzo. Hierna volgde nog een kans voor de bezoekers, maar het was toch WIK dat na 35 minuten spelen de score opende.

Wederom legde Nick van zo’n 35 meter aan, maar zijn bal belandde helaas op de lat, maar de ingelopen Stefan Heeg kon de teruggekomen bal met een zweefduik binnenkoppen. Grote vreugde aan de kant van WIK, maar niet veel later was Stefan de schlemiel. Echter was het allereerst Colin van Wanrooij die uit een goede positie voor 2-0 had moeten aantekenen. Echter lukte dit niet en kopte Stefan niet veel later helaas een bal op eigen goal en liet hierbij Lorenzo kansloos, 1-1. Iedereen dacht dat er met een gelijkspel zou worden gerust, maar niets bleek minder waar. Door een slordigheid achterin kon de linksbuiten van Duiveland doorbreken, echter werd hij neergehaald door Harmen. Een strafschop volgde, de eerste werd binnengeschoten, maar moest worden overgenomen omdat de Duiveland spelers te snel inliepen.

Duiveland mocht de penalty echter wel overnemen, de 2de inzet werd knap gekeerd, maar de rebound kon makkelijk toch worden binnen gewerkt, 1-2. Gelijk na dit doelpunt zouden we gaan rusten. Na rust leek WIK de weg kwijt, het liep simpelweg niet goed. Dit leidde al snel tot de 1-3, wederom een eigen doelpunt deze keer van Harmen. Duiveland liep ook verder uit naar 1-4 via een uitgespeelde goal, 1-5 een penalty en 1-6 een frommeldoelpunt. Helaas was er nog een kwartier te spelen. Hierin gebeurde er niet zo veel en na 90 minuut floot scheidsrechter van Zoelen af.

Al met al een zaterdag om snel te vergeten. Deze week weer fanatiek trainen en dan volgende week aan de bak tegen WFB 1 uit Ouddorp.