• Bru 4 - WIK 3
  • WIK JO7
  • SKNWK 1 - WIK 1

Site 4

Afgelopen zaterdag kwam de koploper van de 4de klasse op bezoek op de Vospit. Vooraf werd door Duiveland topschutter Joran Maliepaard al medegedeeld dat hij dit seizoen wel 50 treffers wilde maken. De laatste wedstrijden was Duiveland dan ook goed op dreef met 2 10-0 overwinningen. Aan WIK 1 en Wouter Zwackhalen om hier een tactisch strijdplan tegenover te zetten. Bij WIK was enkel Ian v/d Wekken afwezig, maar daar stond tegenover dat nieuwkomer Jasper van Sinderen voor het eerst kon starten.

Nadat trainer Wouter zijn manschappen had uitgelegd wat het plan was kon WIK starten aan de wedstrijd. Duiveland werd in het begin verrast door de enorme drive en druk van WIK. Al na 1 minuut kon Frank den Boer de score openen uit een grote kans welke volgde uit een vrije schop van Remco. Na 10 minuten spelen kwam WIK terecht op voorsprong. Pim Boot kon met de bal opstomen en schoot 1 op 1 met Duiveland keeper Simon de Bruine onhoudbaar in het dak van de goal.

Site 1

Duiveland iets beter in de wedstrijd, maar ze kregen nog steeds nauwelijks ruimte van WIK. WIK verdedigers Pim Boot en Frank den Boer zaten strak op de 2 spitsen van Duiveland. Halverwege de eerste helft was er wel een goede mogelijkheid voor Duiveland. Een kopbal van Duiveland werd ter nauwer nood door Lorenzo en de lat gekeerd. Net voor rust leek WIK goede zaken te doen voor een overwinning. WIK kon counteren via Colin over de linker kant. Colin gooide de bal naar de andere kant van het veld. De verdediger van Duiveland raakte de bal kwijt aan Jasper, welke voor zijn eerste WIK goal kon aantekenen. De vreugde bij WIK was enorm, maar deze veranderde snel in woede. De assistent scheidsrechter had gevlagd voor buitenspel en het doelpunt werd door de scheidsrechter afgekeurd. WIK was het hier zeker niet mee eens, maar het kon niet worden omgedraaid.

Site 3

Niet veel later was het rust en in de 2de helft zagen we een Duiveland wat beter uit de kleedkamer was gekomen. Tot kansen leidde dit niet en met nog 15 minuten te spelen kregen we op de bank een goed gevoel bij de overwinning. Inmiddels was Jeffrey Herfst ingevallen voor de moegestreden Jasper. Met nog 10 minuten te spelen kreeg Duiveland een corner. De corner viel in een keer binnen bij de 2de paal. WIK protesteerde hevig voor een overtreding op keeper Lorenzo. Er was een enorme drukte in het vijf meter gebied en het had er alle schijn van dat Lorenzo werd geduwd op het moment hij de bal wilde pakken. De scheidsrechter wilde hier niet in mee en keurde het doelpunt goed. WIK was hevig ontdaan en dat werd gelijk afgestraft. Remon trapte af en speelde terug naar Remco. Deze leverde de bal direct in bij Duiveland, uit de volgende voorzet maakte Duiveland direct 1-2.

Site 2

De klap voor WIK werd hierdoor alleen maar groter. WIK ging direct verdediger Frank naar voren schuiven. Arne Ganzeman viel nog in voor Colin van Wanrooij en het alles of niets, werd niets, want Duiveland wist in de slotfase nog 2x te scoren. Uiteindelijk stond er een zeer geflatteerd nederlaag op het bord. WIK heeft er alles aan gedaan om een goed resultaat te behalen en we hadden zeker een punt verdiend. Na afloop gaven de spelers van Duiveland openlijk toe dat de goal waarschijnlijk ten onrechte was afgekeurd. Daar hebben wij helemaal niets aan, we moeten blij zijn dat er mensen willen vlaggen of fluiten, maar het is altijd heel zuur als je wordt benadeeld.

Site 5

Volgend weekend is WIK 1 vrij van competitievoetbal. Donderdagavond wordt er geoefend op Stad aan het Haringvliet tegen de plaatselijke SNS 1. Op zaterdag 17 november moeten we naar sportpark Onder de Molen voor de derby tegen Brouwershaven 1. Na enkele jaren afwezigheid van Brouwershaven zijn ze terug in de 4de klasse. Dit is altijd een mooi affiche en belooft weer een wedstrijd op zich te worden.