Vandaag een verslagje vanuit de ogen van de scheidsrechter. Afgelopen week werd ik gevraagd om te fluiten bij ons JO10 team. Er moest gespeeld worden tegen het evenens groenwitte Luctor Heinkenszand. Luctor Heinkenszand is een vrij grote vereniging geworden en het JO10-1 team van hun zou best wel wat moeten kunnen.

Dit bleek ook zeker het geval te zijn. Het team van Luctor-Heinkenszand had 6 leuke voetballers en kwam al snel terecht op voorsprong. Na de 0-1 viel ook de 0-2, maar WIK kon ook nog wat terug doen. Net voor rust maakte een speler van Luctor-Heinkenszand op prachtige wijze de 1-4 en dit werd dan ook de ruststand. Het team van Luctor-Heinkenszand had een lange rust bespreken en we waren benieuwd na de 2de helft.

Echter door veel strijd en goed overspelen was WIK na rust ineens het betere team. Als gevolg hiervan was de tussenstand bij de time-out na 12,5 minuut in de 2de helft ineens 3-4. Direct na de time-out was er wat verwarring bij WIK en dit zorgde voor de 3-5. Met nog ongeveer 5 minuten te spelen werd door WIK een vrije trap prachtig binnen geschoten, waardoor de marge weer maar 1 was 4-5. WIK ging op zoek naar de gelijkmaker, maar dit lukte niet. Keeper Mathijs voorkwam nog wel dat Luctor-Heinkenszand de marge groter zou maken. Zo eindigde de wedstrijd in 4-5. In de penaltyserie werd weinig gescoord, maar 1x namelijk door Luctor-Heinkenszand en zo eindigde die in 0-1.