Een spannende inhaalwedstrijd door de week, de laatste in de poule van de JO17-1. Er wordt uit gevoetbald tegen DwO’15 JO17-1 zij staan tweede in de poule. Het is een echte kampioenswedstrijd want beide teams kunnen op het kampioenschap aanspraak maken. Wik heeft aan een gelijkspel genoeg maar gaat natuurlijk voor de winst, DwO moet winnen omdat Wik een beter doelsaldo heeft.

20180606 Dwo15 JO17 1 WIK JO17 1 01535

De wedstrijd begint officieel, de teams lopen vanuit de kleedkamer onder het geknal van vuurwerk dat door DwO wordt afgestoken het veld op.
De wedstrijd start, Wik kan iets meer druk op de tegenstander zetten maar ondermeer door de goed keepende goalie van DwO komen ze niet tot scoren. DwO speelt op de counter, met lange ballen sturen ze hun spitsen weg. Maar de verdediging van Wik staat goed en kan de tegenstander van het doel weghouden. Toch na ongeveer een kwartier te hebben gespeeld komt de eerste domper, vanuit een hoekschop kan DwO de 1-0 maken. Nu is het bij Wik alle hens aan dek.20180606 Dwo15 JO17 1 WIK JO17 1 01698

Na een half uur te hebben gespeeld komt de tweede tik voor Wik. Tessa van Velde valt in een duel met de tegenstander op de grond, al gelijk blijkt dat ze veel pijn heeft in haar arm. De ambulance wordt opgeroepen en als deze uiteindelijk arriveert wordt ze hiermee naar het ziekenhuis is Goes gebracht waar een breuk in de pols wordt geconstateerd. Jammer dat Tessa haar laatste wedstrijd voor Wik ( ze voetbalt vanaf volgend seizoen bij de dames van MZC’11 in Zierikzee) op deze manier eindigt.

20180606 Dwo15 JO17 1 WIK JO17 1 01789
Na ongeveer veertig minuten wordt de wedstrijd hervat met nog tien minuten te spelen tot de rust.Wik komt twee keer goed weg als een aanval afgeslagen kan worden door de bal over de achterlijn te werken en met een schot wat op de lat afketst.Dan is het voor Wik Dikkie die de bal krijgt, hij omzeilt enkele spelers van de tegenstander vlak langs de achterlijn en knalt de bal onhoudbaar in het doel 1-1!!!! Snel daarna fluit de scheids voor rust.20180606 Dwo15 JO17 1 WIK JO17 1 01923

In de rust goede raad van de coaches en de tweede helft begint. De spanning stijgt… Wik voetbalt kort en probeert met goed overspelen ( hoewel sommige schoten wel erg hoog in de lucht gaan) de
tegenstander voorbij te komen. Echter de best wel vele kansen worden niet verzilverd.DwO loert wederom op de counter, diverse aanvallen moeten door de verdediging van Wik met man en macht afgeslagen worden. Langs de zijkant worden beide teams aangemoedigd, vooral de intussen aangekomen spelers van Wik’57 -1 laten zich duidelijk horen en moedigen hun jongere clubgenoten luidkeels aan Dan…. Ahrend vd spek glijd uit over de bal en Wik keeper Joel pakt hem!!

20180606 Dwo15 JO17 1 WIK JO17 1 02221
De scheids wijst penalty??? De betrokken spelers van Wik spreken hem aan en… hij geeft een vrije trap rand zestien meter. Een speler van DwO zet zich achter de bal en??? Het schot gaat ongevaarlijk over. Pfffff wat een opluchting bij Wik en zijn supporters. Zo gaat de wedstrijd verder. Wik is toch de betere ploeg maar komen niet meer tot scoren. Aan het eind wordt er door de Wik supporters gescandeerd dat het tijd is, maar de scheids geeft onverstoorbaar aan : nog drie minuten! Als deze echter ruim om zijn fluit de zeer goed leidende scheidsrechter ( die toch ook onder behoorlijke druk moet hebben gestaan) af. Wik’JO17-1 is op doelsaldo Kampioen!!!!. Nu is het aan hen om vuurwerk af te steken en een dansje op het veld te maken.

20180606 Dwo15 JO17 1 WIK JO17 1 02331
De spanning is er af! Voor beide teams zijn er felicitaties want DwO heeft zich zeker niet zomaar gewonnen gegeven.
Later op de avond krijgen we een berichtje dat Tessa’s pols in het gips zit en dat ze weer kan lachen, dat is voor alle betrokkenen een grote opluchting.
Donderdagavond wordt er voor Wik’JO17-1 een BBQ georganiseerd voor de afsluiting van het seizoen en om het kampioenschap te vieren!!!