Een lichtwedstrijd vanavond op Bruinisse, de door de coronaperikelen uitgestelde bekerwedstrijd inhalen tegen de Bruse Boys 4. Hilariteit is er bij de warming up als Sven Bijdevaate een trainingsbal dermate hoog wegschiet dat hij op het dak van het Bruse complex verdwijnt, natuurlijk zijn kreten als “ ga je dat heel de wedstrijd zo doen” en nog diverse andere van dezelfde strekking niet van de lucht.

Na de aftap in no time met 1-0 achter dat is even schrikken!!!! Dan Wik in de aanval, op een mooie voorzet van Ian vd Wekken wordt het schot richting doel door Leroy Vis verwerkt tot een ongevaarlijke hoekschop. Dan de tegenstander weer, gelukkig kan Jeffrey Herfst met een mooie sliding het gevaar afwenden. Wik speelt vervolgens de Bruse keeper uit maar het doelpunt dat hierop volgt wordt afgekeurd wegens hands. Dan komt Wik op stoom en Bjorn Pinto kan de 1-1 maken niet veel later gevolgd door een doelpunt gemaakt door Ian vd Wekken de lange bal naar voren goed op kan pakken. Dan volgt er over en weer leuk voetbal waarbij Wik de meeste kansen heeft. Voor rust kan wederom Ian het net vinden en zet de stand op 1-2. Maar 10 minuten voor rust mag hij na een aanvaring met de scheids tot na de rust zijn zonden gaan overdenken.

Een laatste schot van de tegenstander voor rust kan door Nick de Boer goed weggewerkt worden.Wik pakt na rust de wedstrijd goed op maar na een incident in de zestien van Wik geeft de scheidsrechter een penalty aan de thuisclub. Deze wordt strak ingeschoten en het staat weer gelijk.

Maar dit is niet de enige penalty die gegeven wordt, een speler van Wik gaat neer in de zestien vlak voor de Bruse goalie en ook zij mogen de bal op de stip leggen. Ian gaat achter de bal staan en schiet deze strak in het doel, de Kerkwervenaren staan weer voor nu met 2-3. Wik gaat meer druk zetten, door een goed genomen hoekschop kan Leroy in de drukte voor het doel de bal net niet goed inschieten waardoor een Bruse Boys speler de bal kan wegwerken, een schot van net buiten de zestien van Sven Bijdevaate gaat net naast. Wederom een lange bal op Ian word door hem goed opgepakt, hij schiet hem over de keeper in het doel,2-4. De Bruse Boys treden nu wat harder op tegen de goed jagende voorhoede van Wik, maar die laten zich hierin ook niet kennen. De scheids besluit dan dat het tijd is om af te fluiten en de spelers maar een biertje te laten nuttigen. De kantine is niet open maar leider jan mag even mee naar de koeling om daar de nodige drankjes te halen. De eerste drie punten van het seizoen staan.

A.s. zaterdag hoeft Wik’57 2 niet te voetballen, op 3 oktober staat er een competitie wedstrijd thuis gepand tegen FC de Westhoek’20 4.
Kevin Verwijs bedankt voor het maken van de aantekeningen tbv bovenstaand verslagje.