Op deze ietwat bewolkte maar droge zaterdagmiddag staat de return tegen ASV Brouwershaven op de rol. Wik heeft nog wat recht te zetten want in de uitwedstrijd werd met 3-1 verloren.
Brouw heeft een jong team, de JO19 junioren zijn daar verdeeld onder de senioren, Wik komt met een gemengd team aan de start net als altijd. De eerste minuten is het aftasten maar dan wordt er een overtreding door Brouw in de zestien gemaakt en scheidsrechter Stouten legt de bal op de stip. Theo Wittenberg gaat erachter staan en schiet hem rustig in het doel, Wik staat op voorsprong. Brouw komt opzetten maar Patrick de Boekert werkt de bal i.s.m. Keeper Niels Hendrikse weg.

Na wat heen en weer gevoetbal krijgt Wik een vrije trap net buiten de zestien, maar het schot wordt door de Brouwse keeper tot hoekschop getikt die voor de tegenstander geen gevaar oplevert. Maar dan kan Davy Kooman de bal goed meegeven aan de opkomende Theo, die passt door naar Arjen Berrevoets die de bal strak in het net schiet, stand 2-0. En wat later is het weer Davy die de bal voor de goal van Brouwershaven legt, alleen kan Theo er dit keer niet op tijd bijkomen. Dan is de tegenstander het schijnbaar zat want ze zijn al enkele malen vruchteloos voor het doel van Wik gekomen. Nu komen ze weer door Patrick gaat tegen de grond en er wordt door de benen van Niels door de 2-1 gemaakt. Niet veel later lopen ze weer zo door de Wik verdediging en maken de gelijkmaker. Bij de aanval daarna gaat de bal gelukkig naast. Een schot van Davy en Arjen wordt gestopt door de keeper en Maurice van Leeuwen schiet over. En Brouwershaven kan weer redelijk gemakkelijk doorkomen en de 2-3 scoren!!! Met deze stand wordt er gerust.

In de tweede helft gaat Wik op zoek naar de gelijkmaker en Brouwershaven doet zijn best om uit te lopen. Dit levert om naar te kijken een aardige tweede helft op. Niels weet aardig te redden, Brouwershaven schiet naast en Wik krijgt twee hoekshoppen achter elkaar, waarbij uit de tweede genomen door Maurice van leeuwen door Bart Boot de gelijkmaker erin gekopt wordt. Brouwershaven probeert het weer twee keer maar het lukt niet om te scoren. Maar ook Wik vind het net niet, een kopbal van Bart wordt door de keeper tot hoekschop verwerkt en een kopbal van Leroy Vis gaat over. Jeffrey van Kooten schiet in de handen van de keeper van de tegenstander en zij schieten bij een volgende aanval weer naast. Leroy kopt een uittrap heeel hoog de lucht in en Maurice van leeuwen kan hier echt niet meer bij.

Wat later in deze helft mag dezelfde Maurice mooi op het doel doorgaan maar de bal eindigt uiteindelijk naast de goal. Zo loopt de wedstrijd op zijn eind, maar niet voordat vlak voor het eindsignaal enkele spelers van beide teams elkaar in de haren vliegen, gelukkig wordt dit snel gesust en fluit scheids Stouten af. Na het eindsignaal worden er gewoon handen geschud, want het was een leuke wedstrijd en de 3-3 eindstand was gezien alle kansen gewoon terecht. Bij Wik klinkt het na de wedstrijd wel stellig “We hebben in ieder geval ons best ervoor gedaan”. Het biertje in de derde helft smaakt goed, op naar volgende week dan speelt het tweede om kwart voor 3 uit tegen MZC’11 5 waar ook nog een appeltje mee te schillen is na de 2-3 nederlaag van de thuiswedstrijd. Maar we lopen nog maar niet voorruit op de zaken.