Met wederom een voltallige bezetting inclusief de van een rugblessure terugkomende Leendert de Jonge en Jawel!!! trainer van het eerste van Wik Wouter Zwackhalen voor in het doel, voetballen bij Fc de Westhoek tegen hun derde team. Een team waar er in de wedstrijden die vorig seizoen tegen hen gespeeld werden, de uitslagen weinig verschil lieten zien, één wedstrijd gelijk en de tweede winst met één doelpunt verschil. Het kon dus spannend worden vanmiddag.

Het was bij aankomst al aardig bewolkt en we kregen in de tweede helft regen wat niet prettig is om in te voetballen. De al wat oudere scheids begint de wedstrijd keurig op tijd, en al snel komen er kansen voor Wik. Maar de schoten van Maurice de Vlieger, zijn broer Erik, Ferrie Berrevoets, Patrick de Boekert en Theo Wittenberg worden of door de Westhoekse keeper gestopt, tot hoekschop verwerkt en gaan over. Dan een vrije trap genomen door Ferrie, deze wordt keurig wel nog via de vingertoppen van de keeper ingeschoten en het staat 0-1. Eelco Boot en Davey Kooman proberen het met een afstandsschot wat niets oplevert en de westhoek schiet aan de andere zijde ook de bal ruim over. Ook Jeffrey van Kooten kan in deze fase van de wedstrijd de keeper niet verschalken. Na ongeveer een half uur gespeeld te hebben waarin de scheids een heuse overtreding in de zestien meter afdoet als een hoekschop komt de tegenstander langszij als de 1 – 1 gescoord wordt. En na een poging van Wik waarbij Maurice op een pass van Theo naast schiet is het de West hoek die zich, met een hoge draaibal die net onder de lat het doel indraait, zich op voorsprong zet. Leroy Vis krijgt twee kansjes door een voorzet van Erik en een hoekschop van Nick Dicou maar verzilverd deze niet. Patrick schiet naast en Theo over, maar voor rust speelt de laatste de keeper van de tegenstander uit en maakt de gelijkmaker, ruststand dus 2 – 2.

Na rust wordt de wedstrijd onrustig, niet alleen omdat het altijd aanwezige gemopper op elkaar het voetvallen bemoeilijkt maar ook omdat de scheids zijn eigen regels erop na gaat houden. Vlaggen voor buitenspel door de grensrechter van Wik heeft in dit stadium geen zin want hij laat gewoon doorspelen, en als hij geen signaal geeft omdat de scheids het toch niet goedkeurt zijn de spelers uit zijn team het daar weer niet mee eens. Toch maakt Wik al heel snel de 2-3 op een aanval van Leroy naar Ercan Ayaz die de bal bij Jeffrey neerlegt die de bal mooi de zestien meter in schiet zodat Theo hem in kan koppen. Maar de vreugde is van korte duur als binnen een paar minuten de Westhoek de 3-3 erin schiet. Steef vd Wekken en Theo schieten over evenals de tegenstander. Een prachtig genomen vrije trap van Wik ” ja mensen echt a la eredivisie !!!”, wordt net door de westhoek keeper gestopt evenals een keihard schot van Jeffrey. Dan een vrije trap voor Kerkwerve volgens insiders niet terecht maar ja de scheids beslist toch wat hij zelf goeddunkt.

Patrick gaat achter de bal staan en…. schiet perfect de 3-4 in het net. Ercan probeert het eerst maar weer staat de keeper in de weg. Toch deze stand nu vasthouden denk je, maar de tegenstander ruikt wraak. Na diverse afgeslagen aanvallen maakt de tegenstander de 4-4. Een afzwaaier die de goal inkrult, en waar keeper Wouter doordat hij wegglijd net niet bij kan.
Zo eindigt de wedstrijd in een gelijk spel met voor beide teams een punt, voor de Westhoek is dit na drie dik verloren wedstrijden al de vierde wedstrijd op rij waar ze dit kunstje flikken.
Maar niet getreurd de competitie gaat gewoon verder, volgende week speelt het tweede thuis tegen