Na ongeveer drie maanden geen voetbal vandaag weer het veld op. De eerste bekerwedstrijd, deze is thuis tegen Wemeldinge 2 een vrij jong team met diverse doorgeschoven JO19 spelers.
Bij Wik’57 2 een mooie vaste groep, Sven Bijdevaate van de JO19 vervangt Yani Bakker die op het laatste moment afvalt en een nieuwe speler dit seizoen Ercan Ayaz die van MZC’11 5 is overgekomen is er ook bij.

Van begin af moet vol Wik verdedigen om Wemeldinge van scoren af te houden. Tot ongeveer vijfendertig minuten in de eerste helft lukt dit maar dan komt de tegenstander door de Kerkwervse verdediging heen en maakt de 0-1. Wik krijgt enkele kansjes maar komt niet tot scoren.
Vlak voor rust valt de 0-2 en dan is het eindelijk tijd voor de thee.

De tweede helft geeft hetzelfde beeld, Wik verdedigd en Wemeldinge probeert te scoren.
Na zes minuten gespeeld te hebben valt al de 0-3 dat beloofd wat. Maar niets is minder waar, met man en macht verdedigen en een beetje geluk valt de 0-4 pas ongeveer tien minuten voor het einde van de wedstrijd. Dit blijft ook de eindstand. Na het eindsignaal van de zoals altijd goed leidende scheids Marcel Passenier is het tijd voor de eerste derde helft van dit seizoen.
Volgende week speelt Wik de tweede bekerwedstrijd uit tegen SSV’65 5 die ook in de competitiepoule zit.