• WIK JO7
  • SKNWK 1 - WIK 1
  • Bru 4 - WIK 3
  • Kantine

Vrijdagavond 10 mei was het dan zover: het jaarlijkse penaltybokaal van s.v. WIK’57. Rond 19 uur verzamelden heel veel jeugdspelers en hun trainers zich voor de kantine. Het zonnetje scheen en er was veel publiek. Kortom: een gezellige sfeer op de Vospit!

IMG 1893 1024x768

Voorzitter Gérard opende de avond met een welkomstwoordje aan iedereen en vertelde het programma van de avond. Eerst zouden alle jeugdspelers penalty’s gaan nemen op de keepers, vervolgens zouden de moeders gaan schieten op keeper Gérard en daarna zouden de finales van de penaltybokaal plaatsvinden. De beste drie spelers van ieder team zouden zich voor deze finales plaatsen. Keepers voor vandaag waren: bij de JO-7 Saskia, bij de JO-9 Matthijs, bij de JO-10 Ruben, bij de JO-12 Duncan, bij de JO-17 Joel en bij de JO-19 gelegenheidskeeper Colin, die af en toe ook werd afgewisseld door Gérard. Er werd gestart met het nemen van de penalty’s en al snel was er veel fanatisme te zien bij de spelers. Verschillende keren hoorde je: ‘Ik heb ze allemaal raak geschoten’ of ‘Als je deze raakt, dan ben je door’. Elke speler mocht vijf penalty’s nemen en mocht het nodig zijn dan werden er nog extra rondes aan het penalty schieten toegevoegd, net zolang totdat elk team drie spelers kon afleveren voor de finale.

IMG 1939 1024x768

Voordat deze finale kon beginnen was het echter tijd voor het penalty’s schieten voor de moeders. Jeugdvoorzitter Kees was tijdens het penalty’s schieten van de jeugd bij alle moeders langsgegaan en hij had ervoor gezorgd dat veel moeders meededen aan het penalty’s schieten. Keeper Gérard had zich goed voorbereid en had voor de moeders speciale keepershandschoenen meegenomen. Er werden door alle moeders drie penalty’s genomen en uiteindelijk was er een winnaar. Moeder Jantine schoot de meeste penalty’s binnen en ging naar huis met de bos bloemen. Na het penalty’s schieten voor de moeders ontstonden er gelijk ideeën over een nieuw op te richten damesteam. Zoals jeugdvoorzitter Kees zei: “Ik heb een aantal moeders gezien die gelijk in een team zouden passen, en een aantal zullen er met wat trainingen ook vast komen. Genoeg kansen voor een nieuw damesteam dus!”

IMG 2127 1024x768

Nadat het penalty’s schieten voor de moeders voorbij was en alle jeugdleden wat te drinken en te eten hadden gehad, was het tijd voor de finales van de jeugdteams. Als eerste mochten onze kleinste toppers van de JO-7 penalty’s schieten. Na een spannende penaltyreeks was de top drie als volgt:
1. Mats
2. Djoni
3. Izak

Ook bij de spelers van de JO-9 waren er drie finalisten. Er werden door alle drie de spelers drie penalty’s genomen. De winnaar was snel bekend, deze schoot namelijk alle drie de penalty’s raak. De top drie bij de JO-9 was als volgt:
1. Boaz
2. Julian
3. Maarten

De spelers van de JO-10 hadden ook drie spelers afgeleverd voor de finale. Ook in deze finale schoot één speler alle penalty’s raak. De top drie van de JO-10 zag er zo uit:
1. Sohan
2. David
3. Matthijs

Bij de JO-12 stond keeper Duncan klaar om de penalty’s te stoppen. De eerste rondes lukte dat ook goed. In de eerste twee rondes schoot namelijk geen van de drie finalisten raak. In de derde ronde schoten twee van de drie finalisten raak en zij mochten dan ook allebei een vierde keer schieten. Hieruit volgde de winnaar. De top drie bij de JO-12 was uiteindelijk als volgt:
1. Ruben
2. Femke
3. Rowan
Inmiddels was het tijd voor de finales bij de JO-17. Ook hier werden drie penalty’s genomen. Na die eerste drie penalty’s was er echter een gelijke stand tussen twee spelers en dus werd er net zo lang doorgegaan totdat er een winnaar was. Bij de JO-17 zag de top drie er uiteindelijk zo uit:
1. Remco
2. Finn
3. Lennart

Uiteindelijk was het tijd voor de finale van de oudste jeugd van WIK. De mannen van de JO-19 hadden ook drie spelers afgeleverd voor de finale. De penalty’s moesten worden gestopt door gelegenheidskeeper Colin. Na de eerste drie rondes stonden twee deelnemers gelijk en zij moesten dan ook verder gaan net zolang totdat er een winnaar was. Dit duurde echter wel een tijdje. Keeper Colin besloot dat Gérard even moest gaan keepen, om zo de spelers van hun stuk te brengen. Dit werkte ook niet helemaal. Uiteindelijk kwam er toch een winnaar naar voren. Christiaan was, net zoals de jaren daarvoor, weer tweede. De andere jongens riepen dan ook: “Stien, onze eeuwige tweede”. De top drie van de JO-19 was uiteindelijk als volgt:
1. Stefan
2. Christiaan
3. Joel

IMG 2202 2 1024x768

Na deze laatste finale reikten jeugdvoorzitter Kees en voorzitter Gérard de prijzen uit aan alle winnaars. Dit was ook meteen het einde van de avond. Het was weer een succesvol penaltybokaal en we bedanken alle spelers en moeders voor hun deelname!

Ruben, Sohan en Boaz zullen s.v. WIK’57 gaan vertegenwoordigen op het eilandelijke penaltybokaal op woensdagavond 22 mei bij MZC’11. Wij wensen hen veel succes!

Meer foto's zijn te zien in de fotogalerij.

Webdesign Tonny